Saturday, July 12, 2008

Arabisk natt i Bangkok









Bangkok har et arbabisk omraade som ligger i Sukumwit. Der ligger det tett av arabiske spsiesteder hvor det grilles stoerrre stykker og lages arababisk mat. Det er veldig stilig og fint laget, med masse spisesteder. Der blant beduiner, elefanter og jeg vet ikke hva, traff vi en somalisk saudi araber. Hans far innvandret til Saudia Arabia foer krigen.

Vi spiste et typisk yemensk maaltid. Han fortalte om dobbeltspillet som foregaar i Midtoesten. Den brutale makten som brukes paa vanlige folk av kongedoemmet, hvor beduinsjaafoerer ikke faar loenn, mens amerikanerne faar gode oljepriser for aa overse at kongefamilien herjer og stjeler fra vanlige muslimske arbeidere. Han fortalte at Iran er en sivilisert soendagsskole i forhold. Motstand mot makta USA samarbeider med, blir slaat hardt ned paa, og det blir kalt terrorisme. Vanlige folk faar ikke del i det de eier, mens kongefamilien blir stoerre og stoerre da de stort sett bruker tiden paa aa nattlige gleder.

Alt dette fortalte han om mens vi satt inne i denne restauranten i Bangkok.

Vi har naa kommet frem til Chiang Mai etter en lang togtur nordover. Bor paa et fint hotell, Royal peninsula Hotel, men det er lite gjester her. Her er det mye aa gjoere, saa jeg sier bare God sommer videre!
Hilsen ivan

No comments: