Friday, April 6, 2007

landtur fra Con- Con. Lokal restaurant og ridetur på stranda






I dag er det fredag. Siste dag i Con Con og Viña. Det er nydelig sol, slik at man blir litt døsen og det ble varmt i Landroveren på vei ut til landet. Nå så jeg hvor dyrket jorda er her. Enorme skoger med avocadotrær, durer, og ikke minst sitrontrær. Chile er en storprodusent av frukt, og i bilen minnes jeg epler med Chile på.

Vi kommer fram til en liten krans av mur og plast. Utenfor brenner en liten krukke, en miniatyr av keramikkovnen inne i restauranten. Han drar fram en plate med sydende fisk. Det lukter brendt. Den røykaktige deilige lukten når sommern flyter inn i høsten. En vakker kvinne står å rører i en rykende gryte.
Inne er flere leirkrukker med rosa blomster.
Sola står i senit. Ivan og Fredrik står på en liten bro. Ser ned i en bekk som sildrer nedover mot havet. Vi er på bondelandet i Chile. De vet hva de skal bestille. Først får vi nybakte rundstykker, i små beger er det hakket tomat, løk, olivenolje og koriander.
Så varme empanadas fylt med sjømat eller kjøtt. Senere potetmos og store stykker oksekjøtt, i en deilig brun saus og rødvin. Syltede fesken i en fruktsuppe og sterk kaffe. Vi er helt slått ut etter måltidet, men Dago klarer å kjøre ned på stranda. Der rir folk, og vi får blandet alt sammen godt på hesteryggen. Det er mange ryttere der, og noen er proffe. Bølgene skummer hvitt mot stranda. Strandrestaurantene er fulle av argentinere og chilenere som koser seg i påska.

No comments: