Wednesday, April 4, 2007

Veien gjennom Andesfjellene




Mange vasker bilruter mens bilene staar paa roedt.
































Naa er vi i Mendosa, Argentina og koser oss i 28 varmegrader. Vi tok buss fra Viña Del mar i Chile. Vi sneglet oss gjennom de mektige Andesfjellene. Kaktuser, steinete, grusaktige hoeye fjell. Snoe paa toppene. Lenger ned i dalen en blek, kalkaktig bekk, saa en foss, og elver. Vi lengter etter aa fiske.
Paa toppen er det en grensestasjon mellom Argentina og Chile. Der var det vanskelig aa puste. Heldigvis solgte de typiske argentinske broed med skikkelig gode biffer. Det er en grundig kontroll av bagasje og matvarer paa grensen. Det er kjempehoeyt ned mange steder, saa bussturene var spennede. Her bor vi paa et fint hotel. Vakre kvinner, fantastisk biffsteder, og gode viner skal hvist finnes her. Foreloepig har vi spist paa et gatekjoekken som Pato anbefalte. Pato har vaert her mange ganger, og er proff paa forholdene. Naa skal vi ut og handle litt. Det er visst mange steder hvr de selger skinnjakker og sko til meget gode priser.

Det er mange gamle biler her. Ford og Peugout er mest populaere, og den gode gamle 404, som min fotballtrener hadde paa 80 tallet. Argentina hadde for 15 aar siden en mektig og sterk oekonomi, situasjonen har vaert daarlig noen aar, men eoekonomien er paa vei opp igjen. Chile har vaert stabil i mange aar, men allikevell er det en av de landene i verden hvor det er stoerst forskjell mellom rike og fattige.

Naa skal vi gaa og spise skikkelig, tykk og diger biff. Hilsen oss i Mendosa!

4 comments:

Tony said...

Kult å lese og se bildene, Ivan! Ser ut som om du koser deg veldig. Bra. Latin-Amerika står høyt på lista mi når det gjelder steder jeg har lyst å reise til :)

Anonymous said...

Ja Tony, det er kjempe fint aa vaere her. Det gjoer det mer hyggelig at det er familie vi er paa besoek hos. Haaper du har fin paaskehelg, sees i byen, ivan

Anonymous said...

Hei. Nå fikk jeg sett de siste bildene. Ser skikkelig fint ut. Jeg får lyst å se mer av verden. Sara

Anonymous said...

ja Sara, det er spennende å reise. Nå er jeg på Påskeøya. Skal legge ut noen bilder. Det er så utrolig grønt og mange hester her. Tipper du og Rebekka ville likmt en del av smykkene her.